Druženje antifašista u gradu mladih

Press 20. ožujka 2013

U studenom mjesecu ove godine u Gradu mladih održao se skup koji je okupio članove Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i učesnike Domovinskog rata 145. brigade Dubrave. Bio je to skup dviju generacija koje su u svojim ratovima imale jednu ideju – isti osjećaj borbe za oslobođenje svoje domovine i naroda od agresora. “Tuđe nećemo, svoje nedamo” krilatica koja se provlaći desetljećima u hrvatskom narodu, težnja za samosvojnošću, napretkom i u konačnici boljim životom.

Sudionici skupa, složili su se da bi se češće trebali družiti na takav način, jer kako su istakli: svi su antifašisti i velika je stvar da se druže sudionici drugog svjetskog rata i domovinskog rata, jer su i jedni i drugi branili svoju zemlju od agresora, pa bi takova okupljanja trebala postati tradicija.

Uvodni dio, kao organizator skupa, održao je član SABAe RH Vedran Žuvela. Skupom je rukovodio Petar Tanić, a pozdravne govore pune emocija održali su Ratko Maričić, Božo Vidović, Zdravko Pantelić, Predrag Marunić, Miroslav Čulk i Ana Brbora Hum.

O formiranju, hrabrom putu i djelovanju 145. brigade u domovinskom ratu govorio je načelnik Milan Draženović. Nakon njegovog govora, druženje se nastavilo uz ručak i potrajalo je u ugodnom ambijentu uz međusobne razmjene misli i upoznavanja.

                                                                                                                   

 Ljiljana Hercigonja C.