Kakvog gradonačelnika trebamo

Press 20. ožujka 2013

Kakvog gradonačelnika trebamo

 

Kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić ovih dana obilazi Mjesne organizacije, pa je tako 16. 02. 2013. g., sa svojim stranačkim kolegom Davorom Bernardićem bio i u MS Studentski grad.

Gospodin R. Ostojić istiće svoju upornost da ostvari cilj i stigne, kako on to kaže od točke A do točke B, bez obzira na prepreke na putu.Svoj program nastoji ostvariti timskim radom. Glavni zadatak mu je u gradu Zagrebu rješiti probleme otpada i recikliranja sirovina u čemu mu pomaže bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy. To nam je i jedan od primarnih zadataka koji moramo rješiti ulaskom u EU, kako bi izbjegli plačanje penala.

U gradu Zagrebu ima nerješenih pitanja koja tište građane i zaposlene, kao na primjer gradski prijevoz ( povezanost grada, vozni red, racionalna iskoristivost vozila), komunalni otpad (sortiranje, mjesta za odlaganje, plačanje po članu domaćinstva), gradski vrtići ( izgradnja, provođenje standarda koje je propisao Sabor,a još uvijek nisu oživjeli u vrtićima, ekonomičnije plačanje vrtića, jer ako izostane kontrola potvrda o prihodima, nije zadovoljen socijalni kriterij), problemi Zagrebačkog holdinga, izgradnja škola, kulturnih i sportskih objekata, sanacije parkova i ulica (iako se u gradskim četvrtima kroz male komunalne akcije dosta toga uredilo) i još mnoge potrebe koje najbolje znadu građani ovoga grada. Stoga novi gradonačelnik kao njihov predstavik, mora slušati glasove građana i poštivati njihovu inicijativu i potrebe, te u naredne četiri godine živjeti sa i za svoje građane.

Zagreb, kao hrvatska metropola mora se razvijati u kulturnom i ekonomskom pogledu, a to su veliki zahtijevi stavljeni pred građane i njihovog gradonačelnika.

 

        Ljiljana Hercigonja-C.